Gevelreiniging Doetinchem

Gevelreiniging Doetinchem: de gevels van je huis of kantoorgebouw bepalen voor een groot gedeelte het aanzien van het totale pand. Gevelreiniging of gevelrenovatie door HB Reinigingstechnieken uit Doetinchem zorgen ervoor dat je huis er weer als nieuw uitziet. Een goed uitgevoerde gevelreiniging betaalt zichzelf terug in meer woon of werkgenot en een toegenomen waarde van je huis of kantoorpand.

Gevelreiniging Doetinchem

Oorzaken van gevelvervuiling

Stenen zijn uiterst duurzame bouwmaterialen en bijzonder geschikt voor het optrekken van gevels. Stenen zijn echter niet immuun voor invloeden van buitenaf. Algen, luchtvervuiling, graffiti, cementsluier en slecht voegwerk zijn de meest voorkomende oorzaken voor gevelvervuiling.

Gevelreiniging met warm water

Gevelreiniging met warm water onder gepaste druk is een milieuvriendelijke manier van gevelreiniging door middel van waterstralen. De gevel wordt gereinigd door combinatie van watertemperatuur, waterdruk en reinigingsmiddel. Het voordeel van deze methode van gevelreiniging is dat het goedkoop is en weinig overlast veroorzaakt.

Gevelreiniging door torbo stralen

Torbo stralen licht zandstralen is één van de meest toegepaste manieren van gevelreiniging. Door een combinatie van water en speciaal zand word een laagje van de steen gestraald. Het resultaat van gevelreiniging met zandstralen is een als nieuw uitziende muur. Het voordeel van torbo stralen is dat het iedere vorm van gevelverontreiniging kan oplossen.

Wil je jouw gevel laten reinigen tegen scherpe prijzen?

Neem dan contact op met HB reinigingstechnieken voor een vrijblijvend advies of vraag direct een gratis offerte aan. HB Reinigingstechnieken is werkzaam in heel Nederland, België en Duitsland, zonder voorrijkosten.

Vocht


Vocht is vijand nummer één van veel bouwmaterialen. Slagregens kunnen er toe leiden dat de gevel van je huis vervelende ongemakken gaat vertonen zoals schimmel en algengroei. Bij voortdurende slagregens aan de windzijde en bij lekkende dakpannen is de oorzaak van vochtproblemen snel gevonden. Om het risico hierop te beperken kun je de gevel vochtwerend maken. Wacht daar niet te lang mee, want voorkomen is beter dan genezen.

Na gevelreiniging en bij vocht de gevel impregneren


Het impregneren van gevelwerk is in deze tijd niet meer weg te denken. Door de hoge zuurgraad en toenemende vervuiling in de neerslag wordt het voegwerk steeds sneller aangetast. Door te impregneren wordt de levensduur van een geveloppervlak aanzienlijk verlengd. De werkzaamheden zijn meestal in één dag klaar.

De kosten zijn zo weer terugverdiend, omdat de gevel na een impregneer behandeling droog blijft. Daardoor heeft het pand een grotere isolerende werking hebben zonder dat de ventilerende werking verloren gaat. Hierdoor kun je aanzienlijk besparen op de energiekosten.